Filmvetítés: A pápa, aki ember maradt

42 éve, 1978. október 16-án választották pápává Karol Wojtyłát, akinek idén emlékezünk születésének századik évfordulójára. Pápai beiktatásakor mondott prédikációjának szavai a következők voltak:

Ne féljetek! Tárjátok ki a kapukat Krisztus előtt!

Ebben felhívásban erősíti a fiatalokat a Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség is. Hogyan figyelünk és hogyan keressük Szent II. János Pál pápa üzenetét? Az elmúlt két félév során egy olyan életrajzi filmet tekintettünk és tekintünk meg  több részletben (Karol – Az ember, aki pápa lett I-II., illetve Karol – A pápa, aki ember maradt I-II.), amely által megismerhetjük a szent pápa életének mozzanatait, felfedezhetjük cselekvő bölcsességét, bátorságát és lelkierejét.

Az elmúlt két félév ütemét folytatva, a következő, azaz utolsó részt október 28-án 19 órától vetítjük, várunk minden érdeklődőt szeretettel! A filmet követően azokról a tanúságokról beszélgetünk, amelyet a pápa életével, szolgálatával és emberségével és üzen számunkra.

 

Milyen útravalót ad a film II. János Pál pápáról?

Láthatjuk mély emberségét, azt a toleranciát és megértést, amit a más vallások követői iránt tanúsított. Hatalmas lelkiereje, szellemének tisztasága még ellenfeleit is bámulatra késztette. Ez a film a lengyel Karol Wojtyła személyében egy olyan pápát mutat be, aki egyik legfőbb feladatának tekintette, hogy hirdesse az evangéliumok üzenetét, és eljuttassa azt minden emberhez.

Forrás: Magyar Kurír