Ha Debreceni Egyetem, akkor Szent László Szakkollégium

Debreceni Egyetem, hivatás, szakma, közösség és hit. Mi a közös ezekben az értékekben? A válasz a Debreceni Szent László Katolikus Szakkollégium.

A fiúk számára fenntartott kollégium a hit és a tudomány közös nevezőjeként működik Debrecen városában, és szeptembertől ismét várja azokat az egyetemi hallgatókat, akik mindennapi találkozások és élmények révén szeretnék tartalommal megtölteni az egyetemi éveket, hogy a felsőoktatásban megélt időszak ne csak elteljen, hanem megteljen! Megteljen azokkal az értékekkel, amelyek a kollégium alappillérei: a közösség ereje, a szakmaiság fontossága és a keresztény hitben való növekedés. Az intézmény éppen ezért szorosan együttműködik a Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészséggel, amelynek feladata, hogy újra és újra megtalálja azokat a mozzanatokat és területeket, ahol be lehet lépni abba a dinamikusan fejlődő valóságba, amely egy fiatal életét jellemzi, ahol jelen akar lenni az Isten.

Az egyetem-közeli helyen található kollégium minden tekintetben igyekszik megfelelni a mai kor igényeinek.  Két emeletén összesen harminc férőhely biztosított. Az elhelyezés két- és háromágyas szobákban történik, szobánként külön zuhanyzóval és mosdóval. Az épületben közös konyha található, amely főzéseknek és jóízű beszélgetéseknek ad helyet. Az intézmény rendelkezik mélygarázzsal, konditeremmel, előadóteremmel, közösségi térrel, kerthelyiséggel és kápolnával.

2019. szeptember 06-ig várjuk a kollégiumba felvételizők  jelentkezését a következőképpen:

1. Kérjük, kattints a linkre és töltsd ki a szükséges adatokat: FELVÉTELI, majd azok beérkezését követően felvesszük veled a kapcsolatot.

2. A felvételi második lépcsőjében, személyes találkozásra hívunk, melynek időpontjáról előzetesen egyeztetünk veled.

További, illetve a felvételivel kapcsolatos minden fontos információ megtalálható ezen a honlapon: delelkes.dnyem.hu/szent-laszlo-szakkollegium. Amennyiben kérdésed van, fordulj hozzánk bátran a következő e-mail címen keresztül: szentlaszlokollegium@gmail.com!

Várunk szeretettel! Addig is íme, egy kis ráhangolódás a kollégiumi mindennapokra: