Mire hívunk a 2019/20-as tanévben?

A Debreceni Római Katolikus Egyetemi lelkészség a 2019/20-as tanévben is várja a fiatalokat, hogy közösen töltsük meg tartalommal a hétköznapokat!

Október 2-től minden szerdán várunk a Megtestesülés Plébánián. 18 órától szentmisét mutat be Törő András, egyetemi lelkész, majd 19 órától egy beszélgetésre, együtt gondolkodásra hívunk. Alkalmaink témája Ferenc pápa Christus vivit – Krisztus él c. apostoli buzdítása.

Íme néhány gondolatébresztő kérdés, amelyekkel foglalkozunk az év során:

Mit mond Isten szava a fiatalokról? Fiatal-e az Egyház, és hogy reagál a kihívásokra? A fiatalok nem csak a világ jövője, hanem jelene?! Milyen vágyak, sebek, keresések határozzák meg egy fiatal életét? Milyen hatása van a digitális környezetnek? Az ifjúkor az álmok és döntések ideje? Fiatalnak lenni kaland? Hogyan lehet jól megélni a jelent a nehéz pillanatokban? Hogyan ismerheted fel a hivatásod, a munka értelmét, a szerelem és a család fontosságát? Mit jelent a megkülönböztetés gyakorlata?

A Szólj Be a Papnak! szeptemberben induló négyrészes vitasorozata a hit és a tudomány kapcsolatát járja körbe: a világ keletkezése, a pszichológia és a vallás kapcsolata, a mesterséges intelligencia, avagy a robotok viszonya a Bibliához, illetve a Biblia valóságalapja témakörökben. Az eseményen felmerülő további kérdéseket az év folyamán a szerda esti találkozásaink alkalmával továbbfejtjük, megvitatjuk.

Ezekre, és hasonló kérdésekre keressük a választ szerda esténként, vasárnaponként pedig továbbra is várunk benneteket az esti szentmisére 19:30-tól a Megtestesülés templomban!

Amennyiben bármilyen kérdésetek van a lelkészség programjaival kapcsolatban, keressetek minket bátran e-mailben (delelkes@dnyem.hu) vagy telefonon (+36 30 998 1425)!