Felvételizz hozzánk!

Felvételit hirdet a Debreceni Szent László Katolikus Szakkollégium a 2023/24-es tanévre, azon egyetemista fiúk számára, akik egyetemi éveiket egy tartalmas, dinamikusan fejlődő, családias közösségben szeretnék eltölteni. Szeretettel várjuk azon fiatalok jelentkezését, akik elhivatottak egy fiatalos keresztény közösség építésére, valamint a mindennapok során szeretnék megélni keresztény hitüket. A Szakkollégiumba a Debreceni Egyetem bármely nappali tagozatos képzésén résztvevő hallgató jelentkezhet.

A fiúk számára fenntartott kollégium a hit és a tudomány közös nevezőjeként működik Debrecen városában. Az intézmény éppen ezért szorosan együttműködik a Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészséggel, amelynek feladata, hogy újra és újra megtalálja azokat a mozzanatokat és területeket, ahol be lehet lépni abba a dinamikusan fejlődő valóságba, amely egy fiatal életét jellemzi, Isten jelenlétében.

A Szakkollégium Debrecen város legpatinásabb részén található. A Nagyerdő közepén 2013-ban épült villaépület, alkalmas otthonként szolgál az egyetemista ifjak számára az itt tartózkodásuk során. A Kollégium 2, illetve 3 ágyas szobái, valamint a közösségi terei, kényelmes és nyugodt körülményeket biztosítanak a hatékony tanulásra, pihenésre és kikapcsolódásra.  

A felvételi eljárás az alábbiak szerint történik:

–  A Felvételiző beküldi a felvételi űrlapot 2023. augusztus 06-ig.

–  A felvételi űrlap beküldése után, a Felvételiző e-mailben (szentlaszlokollegium@gmail.com) elküldi a kötelezően benyújtandó dokumentumokat.

–  A jelentkezést követően a Felvételiző válaszüzenetet fog kapni a Felvételi Bizottságtól a további tudnivalókkal kapcsolatban (amennyiben a jelentkezést követő 3 napon belül nem kap választ, kérjük, Kollégánkkal vegye fel a kapcsolatot a +36 30 902 7459-es telefonszámon.

A felvételi űrlap IDE kattintva elérhető! Az e-mailben kötelezően benyújtott dokumentumok az alábbiak:

Egyetemistáknak (lezárt félévvel rendelkező egyetemi képzésben résztvevő nappali tagozatos hallgató)
–        önéletrajz
–        motivációs levél
–        lezárt félévek leckekönyv másolata
–        lelkészi/papi ajánlás
–        egyéb (nyelvvizsga, tudományos eredmény stb.)
Középiskolásoknak (végzett középiskolás, érettségivel rendelkezik, de még nem kezdte meg egyetemi tanulmányit)
–        önéletrajz
–        motivációs levél
–        érettségi bizonyítvány
–        lelkészi/papi ajánlás
–        egyéb (nyelvvizsga, versenyeredmény, stb.)