Ébredj, ember, mély álmodból!

Egyetemista fiatalok zenei szolgálatával kezdődnek az adventi időszak szerda reggelei a debreceni Megtestesülés Plébánián. A Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség a járványügyi helyzetben is igyekszik felismerni a lehetőséget arra, hogy a fiatalokkal élő kapcsolatban legyen, és lelki tartalommal töltse meg a mindennapjaikat, különösen figyelemmel az adventi készületre.

A hajnali szentmisék olyan találkozási pontok, amelyek alkalmat adnak arra, hogy a fizikai távolságtartás közben a lelkek átöleljék egymást. Különleges hangulatú reggelek ezek, amelyek során az ifjúsági énekek örömtelisége ad lendületet a nap további teendőihez. Ezt a lendületet erősítette meg Törő András, egyetemi lelkész a mai reggelen, aki elmélkedésében arról beszélt, hogyan reagál Krisztus az embernek arra az alaptapasztalatára, hogy gyakran fáradtnak érzi magát:

„Krisztus tisztában van azzal, hogy bele tudunk fáradni az élet dübörgésébe és hangosságába, az igazságtalanságokba, a kihívásokba, a saját hibáinkba és rejtett valóságunkba, valamint abba, hogy vannak olyan dolgok, amelyeknek nem azonnal látjuk az eredményét. Az adventi időszak arra hív meg, hogy Krisztussal együtt keressük ezekre a fáradtságokra a felüdülést. Mégpedig úgy, hogy bevonjuk Isten segítségét, közben időt hagyunk a csendre, amelyben felfedezzük, hogy ha nem is tudunk mindent megoldani, a felüdüléssel átitatott cselekedet minden alkalommal egy csepp jóság a világ tengerébe.”

December 16-án, reggel 6 órakor ismét a fiatalok zenei szolgálata hívja lelki felüdülésre Debrecen polgárait! Addig is szeretettel ajánljuk a Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség adventi kiadványát, amely útravalóival igyekszik rávilágítani a célok, döntések, gondviselés és hálaadás fontosságára ebben a gyakran zűrzavaros világban. Az útravalókkal naponta jelentkezünk a lelkészség Facebook oldalán!