Egyházmegye. Egyház, megy-e? Egyház, megyünk!

Törő András, ifjúsági referens és egyetemi lelkész zarándoklatra hívja egyházmegyénk 13-30 év közötti fiataljait!

“MeNöK – Merjünk növekedni Krisztussal!” – ezzel az üzenettel tett tanúságot egyházmegyénk ifjúsága 2019 nyarán. Ekkor került megrendezésre az első egyházmegyei MeNöK tábor, amely a találkozás, a jelenlét, a közösség felejthetetlen ajándékait hordozta magában. Az örömteli hit közös megélésének élményeit idén sem nélkülözzük. 2020. július 24-26. között egy olyan ifjúsági programot szervezünk, amelyre egyházmegyénk 13-30 év közötti fiataljait várjuk!

Milyen élmények és tartalmak várnak az ifjúságra, a MeNöK csapatára a háromnapos együttlét során? A személyes találkozás örömteliségének azon pillanatai, amelyet közösségi élmények, strand és gyalogos zarándoklat, elmélkedések és beszélgetések, lelki programok kísérnek. A pénteki napot Leveleken töltjük, ahol délben várjuk az érkező fiatalokat. Másnap gyalog indulunk Máriapócsra, hogy zarándoklat formájában mélyítsük el a találkozás élményeit. A szombat estét és a vasárnap délelőttöt pedig közös időtöltéssel, szentmisével éljük meg a máriapócsi Szűzanya szerető jelenlétében. A program során a szállás és az étkezés biztosított. A részvétel díja: 10.000 Ft, melyből 5.000 Ft támogatást nyújt a Püspöki Hivatal, illetve a fiatalok 5.000 Ft önrészét a helyszínen, érkezéskor szükséges befizetni. A program minden esetben regisztrációhoz kötött, melynek határideje: 2020. július 19. A jelentkezéshez kattints IDE!

Miért fontos, hogy a program részévé váljon egy gyalogos zarándoklat? Milyen üzenetet hordoz magában egy ilyen együttlét? Ezen rendkívüli időkben, a világ kihívásaiba ágyazódva, különösen fontosnak tartjuk egymás kísérését életutunkon. Lépésről lépésre haladni, együtt mozdulni, minden nap jobbá válni, felülmúlni előzőnapi önmagunkat, és minden életállomásunkon Krisztusról tanúságot tenni – ezek olyan mozzanatok, amelyek megmutatják keresztény életünk növekedésének ívét. Ezt az ívet járjuk együtt egy-egy zarándoklat alkalmával, amikor lépéseinkben hordozzuk önmagunkat, embertársainkat és Isten jelenlétét.

Ennek az üzenetnek a fontosságát és megtapasztalását szeretnénk egyházmegyénk minden közösségének az életébe helyezni, ezért a háromnapos ifjúsági program szombati napját megnyitjuk mindenki számára. Így a gyalogos zarándoklat idejére nem csak a fiatalokat, hanem egyházmegyénk tagjait korhatár nélkül várjuk! Ehhez szintén regisztrációra van szükség az említett felületen. A jelentkező, csatlakozni vágyó testvéreket július 25-én, 9:00 órára hívjuk Levelekre, a római katolikus templomhoz, hogy együtt induljunk egy közös élményre, ahol lépteinkkel tanúságot tehetünk hitünkről és bátorságunkról a Krisztussal való növekedésben. A zarándoklat idejére a csatlakozók számára ebéd lehetőséget biztosítunk, amellyel ha élni kívánnak, a regisztrációs felületen szükséges jelezni.  Ezt követően a gyalogos zarándoklat a délutáni órákban ér véget Máriapócson.

Bátorítjuk és várjuk tehát a 13-30 év közötti fiatalokat a péntektől vasárnapig tartó programra, illetve egyházmegyénk minden tagját a Levelek és Máriapócs közötti gyalogos zarándoklatra! Amennyiben bárkinek további információra van szüksége, az Ifjúsági Iroda munkatársai örömmel állnak mindenki rendelkezésére a következő elérhetőségeken: Gaga Zsuzsa: +36 30 776 4492, gaga.zsuzsa@gmail.com, Szilágyi Eszter: +36 30 998 1425, szilagyi7@gmail.com.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye