„Emlékezzél, ember, hogy por vagy és porrá leszel!”

Február 26-án, hamvazószerdán veszi kezdetét a negyvennapos böjt, melynek során a húsvét ünnepére, Krisztus feltámadásának ünnepére készülünk. A Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség szentmisét mutat be február 26-án 18 órától, hogy közösen induljunk el a nagyböjt tudatos megélésének útján.

A hamvazószerdai szentmisét követően 19 órakor várjuk a fiatalokat a Plébánián, ahol továbbra is Ferenc pápa Krisztus él kezdetű apostoli buzdításának üzenetét dolgozzuk fel.

A böjti időszak tudatos megélését – ajándékainak, lemondásainak és üzenetének felfedezését – segíti és kíséri a lelkészség Nagyböjti vezérfonal c. kiadványa, amelyben a böjti időszak negyven napjára hozunk olyan útravalókat, cselekedeteket, és szentírási részeket, amelyek a hétköznapok vezérfonalául szolgálhatnak. Az életvezetésben a Szentatya fiatalokhoz intézett gondolatai kísérnek bennünket a Christus vivit, azaz a Krisztus él c. apostoli buzdításból. Emellett pedig olyan napi cselekedetekre bátorítunk mindenkit, amelyek segítenek beemelni a krisztusi magatartást a mindennapokba. A nagyböjti vasárnapokon Törő András atya, egyetemi lelkész és egyházmegyénk ifjúságért felelős referensének útravalóit olvashatjuk aki arra sarkall bennünket, hogy a hétköznapokban újra és újra megéljük Krisztus élő valóságát, illetve felfedezzük Isten jelenlétét és kegyelmét abban a dinamikusan fejlődő „itt és most”-ban, amelyben élünk.

A kiadvány teljes szövege elérhető és letölthető ezen a honlapon, a Nagyböjti vezérfonal c. fül Letölthető kiadvány c. menüpontjában. Szeretettel fogadjátok! Áldott nagyböjti készületet kívánunk!