Felvételit hirdet a Debreceni Szent László Katolikus Szakkollégium a 2021/22-es tanévre

A szakkollégium várja azon fiatalokat, akik a mindennapi találkozások és élmények révén szeretnék tartalommal megtölteni az egyetemi éveket, hogy a felsőoktatásban megélt időszak ne csak elteljen, hanem megteljen. Megteljen azokkal az értékekkel, amelyek a kollégium alappillérei: a közösség ereje, a szakma szeretete és a keresztény hitben való növekedés. A Kollégium célja, hogy olyan keresztény értelmiségi fiatalok kerüljenek ki a nagybetűs életbe, a munka világába, akik mind hivatásukban mind pedig családjukban a keresztény értékeket képviselik.

A fiúk számára fenntartott kollégium a hit és a tudomány közös nevezőjeként működik Debrecen városában. Az intézmény éppen ezért szorosan együttműködik a Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészséggel, amelynek feladata, hogy újra és újra megtalálja azokat a mozzanatokat és területeket, ahol be lehet lépni abba a dinamikusan fejlődő valóságba, amely egy fiatal életét jellemzi, ahol jelen akar lenni az Isten.

A Nagyerdő közepén található kollégium a város egyik leginkább frekventált részén található, két emeletén összesen harminckét férőhely várja az egyetemista ifjakat. Az intézmény minden tekintetben igyekszik megfelelni a modern kor igényeinek. Az elhelyezés két-és háromágyas szobákban biztosított, szobánként külön zuhanyzóval és mosdóval. Az épületben közös konyha és étkező található, amely főzéseknek és jóízű beszélgetéseknek ad helyet, valamint a közösségi élet legaktívabb színtere. Továbbá az intézmény rendelkezik mélygarázzsal, konditeremmel, mosókonyhával, előadóteremmel, közösségi térrel, kerthelyiséggel – és a lelki feltöltődésre vágyók számára mindig nyitva található kápolnával.

Hogyan tudsz jelentkezni?

2021. augusztus 6-ig várjuk a kollégiumba felvételizők jelentkezését a következőképpen:

 

1., Kattints IDE, majd töltsd ki az oldalon található jelentkezési lapot, csatold a szükséges dokumentumokat.

a, Abban az esetben, ha most érettségiztél akkor az érettségi bizonyítványodat töltsd fel,

b, abban az esetben, ha már megkezdett egyetemi tanulmányokkal rendelkezel, az elmúlt 2 félév leckekönyv másolatának PDF verzióját töltsd fel!

 

2., A felvételi második lépcsőjeként augusztusban egy személyes találkozásra hívunk a szakkollégiumba, melynek időpontjáról előzetesen egyeztetünk veled.

Amennyiben további kérdésed van, fordulj hozzánk bátran a következő e-mail címen keresztül: szentlaszlokollegium@gmail.com!