Filmvetítés: A pápa, aki ember maradt

A lengyel egyház október 13-án ünnepelte a pápa napját, amelyet 2000 óta minden évben megrendez az Új Évezred Műve Alapítvány, hogy megerősítse Szent II. János Pál pápaságának emlékezetét. Az idei ünnepen megkezdődött az a jubileumi év, amely során Karol Wojtyła születésének 2020. május 18-i századik évfordulójáról emlékeznek meg. „Keljetek fel! Induljunk útnak!” – ez volt a jelmondata az idei II. János Pál-emléknapnak, ahol  arra buzdították a  fiatalokat, hogy fedezzék fel, és tanulmányozzák a pápa tanítását.

Forrás: Magyar Kurír

Ebben a felfedezésben erősíti a fiatalokat a Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség is. Hogyan? A tanév során egy olyan életrajzi filmet tekintünk meg  négy részletben (Karol – Az ember, aki pápa lett I-II., illetve Karol – A pápa, aki ember maradt I-II.), amely által megismerhetjük Szent II. János Pál életének mozzanatait, felfedezhetjük cselekvő bölcsességét, bátorságát és lelkierejét.

Az elmúlt félév ütemét folytatva, a következő részt február 19-én 19 órától vetítjük, várunk minden érdeklődőt szeretettel!

Mit üzen számunkra a film II. János Pál pápáról?

Láthatjuk mély emberségét, azt a toleranciát és megértést, amit a más vallások követői iránt tanúsított. Hatalmas lelkiereje, szellemének tisztasága még ellenfeleit is bámulatra késztette. Ez a film a lengyel Karol Wojtyła személyében egy olyan pápát mutat be, aki egyik legfőbb feladatának tekintette, hogy hirdesse az evangéliumok üzenetét, és eljuttassa azt minden emberhez.

Forrás: Magyar Kurír