Mindenkivel mindenkiNEK!

Missziókat, kultúrákat szólít meg a debreceni Megtestesülés Plébánia a 2019/20-as tanévben. A program célja, hogy közösségben, figyelmünket Krisztusra irányítva készüljünk a 2020 szeptemberében megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

„Az Egyház Krisztustól kapta a missziós parancsot: „Menjetek, tegyetek tanítvánnyá minden népet!” (Mt 28,19a). Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve a harmadik, utolsó felkészülési év fókuszában a misszió, az evangelizáció van. Miután az első két évben egyénileg és közösségileg is igyekeztünk elmélyíteni az eucharisztikus Krisztussal való közösségünket, most a nyitás ideje jött el. Mindannyiunknak külön-külön, de különösen is plébániai közösségeinknek feladata az örömhír továbbadása. Olyan helyekké kell válniuk, ahol a kívülről betérők otthonra találnak, mint az atyai házban.” /Erdő Péter/

A debreceni Megtestesülés Plébánia ezen bátorító gondolatokra alapozva szervez felkészülési programsorozatot 2019 októberétől 2020 májusáig, amelyben különböző missziókat, evangelizációs területeket, kultúrákat szólít meg, hogy a rájuk jellemző elemeket magukba foglaló szentségimádást és szentmisét mutassanak be. A program célja, hogy a Kongresszus készületének keretében egyfajta nyitottságot éljünk meg a világ felé, és ebben a nyitottságban fedezzük fel az Eucharisztia ünneplésének erejét és ajándékait.

A Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség szeretettel hív minden érdeklődőt a programsorozatra, melynek következő eseménye 2019. november 9-én kerül megrendezésre, ahol a Debreceni Egyetemen tanuló, külföldről érkezett hallgatók közössége mutatkozik be. A világ minden tájáról érkező katolikus fiatalok hétről hétre találkoznak, hogy szülőföldjüktől távol is közösségben tudják megélni hitüket, az egyházhoz való tartozásukat. Ennek a megélésnek az üzenetét hozzák most egyházmegyénk tagjai elé, tanúságot téve Krisztus élő valóságáról. A szentmisét Törő András, egyetemi lelkész mutatja be, amelyet a külföldi a hallgatók zenei szolgálata kísér.

Az esemény helyszíne a Megtestesülés Plébánia (4032 Debrecen, Borbíró tér 9.) és programja:

16:30-17:00 bevezető gondolatok, meghívott vendégek bemutatkozása
17:00-18:00 szentségimádás
18:00-19:00 szentmise
19:00-19:30 agapé és kötetlen beszélgetés