Adventi készület: tarts velünk minden nap!

A céljaink megalkotása, a döntéseink hozatala, Isten gondviselésének felismerése, és a hálaadás: ezek olyan lépések, amelyekből nem zárhatjuk ki a krisztusi magatartást. Ebben az adventi időszakban, ezekre az életállomásokra fókuszálva, különböző eszközökön keresztül szeretnénk megszólítani benneteket, pontosabban hozzásegíteni ahhoz, hogy meghalljuk Isten hangját.

Minden nap más üzenettel jelentkezünk: hétfőn útravalókkal, amelyeket magunkkal hordozhatunk az adventi készületben, kedden jó tanácsokkal a mindennapjaink vezetéséhez, szerdán lelki kihívással, amely kiszakít a hétköznapokból, és segít felülvizsgálni a napi rutint, csütörtökön józanító gondolatokkal, amelyek kimozdítanak a kényelmes észjárásból, pénteken a Szentírásból hozunk üzenetet, szombaton pedig mindezt igyekszünk tettekre váltani, hogy mások boldogságát is felelősséggel viseljük.

A rövid – célokhoz, döntésekhez, gondviseléshez és hálához – kapcsolódó üzenetek mellett, minden nap arra hívunk benneteket, hogy legalább egy percben imádkozzunk, és az ima szövege ezúttal legyen a csend. A figyelmes csend. Tapasztaljuk meg, hogy a jelenlét jó megélésével is „kimondhatjuk” szívünk szándékait. Az adventi vasárnapokon Törő András atya, egyetemi lelkész gondolatait olvashatjuk, hogy ezek által is megízleljük az ünnepi készület fontosságát, és néhány percre elidőzzük ezek ajándékai mellett.

A napi gondolatokért kövesd a lelkészség Facebook oldalát vagy töltsd le kiadványunkat a honlapról!

Áldott adventi készületet kívánunk!