Adventi készület az egyetemi lelkészségnél

Hogyan tudsz bekapcsolódni az egyetemi lelkészség adventi készületébe? Íme néhány találkozási pont:

Idén is készítettünk egy adventi füzetet, amelyben naponta hozunk elétek útravalókat. Mire hívunk benneteket ebben a füzetben?

A történelemnek talán még egyetlen korszakában sem foglalkoztatta ennyire az embereket a béke, a szeretet és a szabadság kérdése, mint manapság. Az eredmény azonban megdöbbentő: mintha egyre távolabb kerülnénk ezektől a fogalmaktól. Pedig elegendő volna Krisztusra tekintenünk. Szavaiban, tetteiben és életpéldájában tökéletesen megmutatkozik a béke, a szeretet, a szabadság. Krisztus meghatározott korban és helyen élt, de példáját bárhol és bármikor követni lehet. Életmódja és jelleme elénk tárja az ember teljességét, azt, hogy milyennek képzelte el az Isten az emberi életet. Krisztus mércéi nem elérhetetlenek számunkra, hiszen megígérte, hogy velünk marad és Szentlelke által vezet bennünket. Keresztény emberként feladatunk, hogy a hit hatással legyen az életmódunkra, és egyre inkább magunkra öltsük a krisztusi tulajdonságokat, hogy olyan emberré formálódjunk, amilyenné Isten akarja. Ezért ebben az adventi időszakban arra hívunk, hogy találjuk meg életünkben ezeket a mozzanatokat, bontakoztassuk ki Krisztus jegyeit a hétköznapi életünkben, viselkedésünkben. Ismerjük fel erényeinket, hogy tovább gyakorolhassuk ezeket, és fedezzük fel hiányosságainkat, amelyeken dolgoznunk kell!

A napi üzeneteinket a Facebook oldalunkon találjátok, vagy kiadványunkat IDE kattintva letölthetitek. Amennyiben szeretnének magatokhoz venni a füzetet, akkor keressetek bennünket a Megtestesülés Plébánia szentmiséin, ahol elérhetőek nyomtatott formában is.

A napi útravalók mellett, várunk benneteket minden szerdán a Megtestesülés Plébániára a hajnali szentmisére, reggel 6 órára. Az adventi időszak minden szerdáján ifjúsági rorate szentmisét tartunk, ahol a Debreceni Szent László Katolikus Szakkollégium diákjai vezetik a zenei szolgálatot.

A szerdai rorate misék mellett, továbbra is várunk minden vasárnap 19:30-kor a Megtestesülés Plébánián, az egyetemi lelkészség szentmiséire. Az adventi négy vasárnap elmélkedéseinek témái: a hit valósága, kapcsolatom az Atyával, kapcsolatom a Fiúval, kapcsolatom a Szentlélekkel. A gondolatokat honlapunkon hanganyag formájában is közzétesszük.

Áldott adventi készületet kívánunk!