„Álmodtam egy világot magamnak, itt állok a kapui előtt…”

Húsvét vasárnapján Németh István atya mutatta be a szentmisét a fiatalok számára, aki egy nagyon világos, egyszerű, de annál mélyebb üzenetet fogalmazott meg:

Minden embernek a világban van álma, mindenki el akar érni valamit és mindenkinek van terve. Ezekhez pedig hit szükséges: muszáj elhinni, hogy ezek az álmok jók, megvalósíthatók és van értelmük, ahogy az életünknek is van értelme. Ha nem látjuk az életünk értelmét, akkor az álmainkért való küzdés is feleslegessé válik.  Ezt az értelmet pedig a húsvétból merítjük: húsvét a garancia arra, hogy jó irányba haladunk. A garancia arra, hogy feltámadunk korlátjainkból, bezárkózottságunkból és a halálból. Csak úgy éri meg küzdeni, csak úgy éri meg álmodni, tervezni és tenni, ha tudjuk, hogy örök élet vár ránk, amiről csak sejtjük, hogy jó lesz, de mégis ragaszkodunk hozzá.

Húsvétkor a saját életünk értelmét is ünnepeljük: hogy a mi jövőnknek, a mi életünknek van értelme, a mi vágyainknak, a mi terveinknek van lehetősége, a mi halálunknak van vége és az életünknek nincsen határa.

A szentmisén elhangzott elmélkedést itt hallhatjátok: