Egyetemisták országos zarándoklata

Az országos katolikus egyetemi lelkészi referatúra 2023. szeptember 23-24. között zarándoklatot szervez egyetemisták számára Mátraverebély-Szentkútra, amelyre szeretettel várja az ország valamennyi felsőoktatási intézményében tanuló egyetemi hallgatóját, az egyetemi lelkészségek közösségeinek tagjait, vezetőit és szolgálattevőit.

Az egyetemista időszak egy sajátos életszakasz, ezért fontos, hogy megrendezésre kerüljenek olyan alkalmak, ahol a fiatalok, illetve az egyetemi lelkészségek közösségeinek tagjai és vezetői megtalálhatják a kapcsolódási pontokat, építkezhetnek egymás tapasztalataiból, és megerősödhetnek abban, hogy gyakorló keresztényként milyen feladataik vannak. A zarándoklatnak két kiemelt célja van. Egyrészt a közösségi élmény megélése, a lelki növekedés, az imádságos lelkületben való elmélyülés, az értékek továbbadása és az egyházhoz való tartozás fontosságának előmozdítása. Másrészt, a találkozás célja, hogy a résztvevő kortársak megosszák egymással tapasztalataikat a közösségük működéséről, és átadják egymásnak a jó gyakorlatokat.

A zarándoklat programja a következőképpen alakul: a résztvevők a szombati napon Salgótarjánból indulnak gyalogosan Mátraverebély-Szentkútra (a megtenni kívánt távolság kb. 20 km), ahol egy estét töltenek el a zarándokházban, majd a vasárnapi napon közösen vesznek részt a Nemzeti Kegyhelyen bemutatott búcsúi szentmisén.

szeptember 23. szombat:

9:30 óra érkezés Salgótarjánba (Jézus Szíve templom, Salgótarján, Budapesti út 55.)

9:45 óra indulás gyalogosan Mátraverebély-Szentkútra

délutáni órákban érkezés a zarándokházba, szállás elfoglalása és szentmise

18:00 vacsora és kötetlen program

20:15-22:00 dicsőítő imaest

 

szeptember 24. vasárnap

7:30 reggeli

délelőtt: gyónási lehetőség, katekézis (vezeti: Kovács József, pécsi egyetemi lelkész)
11:00 szentmise
13:00 ebéd, záró gondolatok

A programra a jelentkezés a területileg illetékes egyetemi lelkészeknél történik szeptember 14-ig. A további részletekről, oda- és visszautazás lehetőségéről, a felmerülő költségekről szintén az egyetemi lelkészeknél szükséges érdeklődni. A Debreceni Egyetem hallgatói a delelkes@dnyem.hu e-mail címen tudnak jelentkezni, Törő András katolikus egyetemi lelkésznél.