Fides et Ratio – Hit és Értelem konferencia

A Debreceni Szent László Katolikus Szakkollégium idén harmadik alkalommal szervezi meg a Fides et Ratio – Hit és Értelem multidiszciplináris konferenciáját, melynek célja a közös felismerés, hogy egyetemi polgárok lévén, mindnyájan a tudományos élet színterén élünk és mozgunk, és ugyanennek a valóságnak a része a hit is. A tudomány és a hit egy olyan kölcsönös viszonyban állnak egymással, amely megadja a lehetőséget arra, hogy egymásból táplálkozzon a két terület, a közös valóság.

időpont: 2020. március 21. 09:00

helyszín: Szent József Gimnázium (4024 Debrecen, Szent Anna u. 17.)

A konferencián különböző szakterületekről érkező előadók aktuális kutatási témái kerülnek bemutatásra. A délelőtt folyamán plenáris előadások keretében vendégek lesznek: Dr. Bartha Elek, oktatási rektorhelyettes; Dr. Becsky-Nagy Patrícia, egyetemi docens; illetve Dr. Csókay András, idegsebész.

A délután folyamán a Debreceni Egyetem hallgatóinak előadásaira kerül sor, melyre várjuk a jelentkezést az alábbiak szerint:

  • az előadások bármilyen tudományos témában készülhetnek,
  • minden előadónak 10-15 percben kell ismertetnie kutatását,
  • minden előadónak készítenie kell egy maximum fél oldalas (2500 karakter szóközökkel) absztraktot (Times New Roman betűtípus, 1,5 sorköz, 2,5 margó, sorkizárt) a téma címe, szerzője, intézet és tanszék megjelölésével,
  • az absztraktok beküldésének határideje: március 15.,
  • az absztraktokat a szentlaszlokollegium@gmail.com címre várjuk,
  • a beérkezett absztraktokból egy online absztrakt kötetet, illetve a kollégiumi évközi szakmai előadásokkal együtt egy tudományos évkönyvet adunk ki,
  • a konferencia részletes programja a regisztráció után kiküldésre kerül minden résztvevőnek

A konferenciára továbbá várunk minden érdeklődőt, akik örömmel hallgatják meg a szakmai előadásokat. A részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, amelynek határideje: 2020. március 15. A regisztrációkat a szentlaszlokollegium@gmail.com e-mail címre várjuk. A konferencián ebédet biztosítunk.

Bátorítunk minden egyetemi hallgatót, hogy közösen építsünk hidat a tudomány és a hit között, és felismerjük, hogy azok együttes gyakorlásával és megélésével lehetünk eredményesek abban a világban!

A konferencia védnökei: Palánki Ferenc, megyéspüspök; Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője; Bognár István Ádám, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke, valamit Törő András, római katolikus egyetemi lelkész és a Debreceni Szent László Katolikus Szakkollégium igazgatója.