Fides et Ratio – Hit és Értelem konferencia

Második alkalommal szervezik meg a Fides et Ratio – Hit és Értelem multidiszciplináris konferenciát 2019. április 13-án a Debreceni Szent László Katolikus Szakkollégiumban (4028 Debrecen, Simonyi út 38.).

A hit és a tudomány nem ellenségei egymásnak. Isten megadta azt a szabadságot, hogy a tudomány szemüvegén keresztül megláthassuk az Általa alkotott világmindenség aprólékos részleteit és megismerhessük a minket körülvevő világ legbonyolultabb összefüggéseit. 

Ezen szellemben várnak minden érdeklődőt, és azon előadók jelentkezését, akik elkötelezettek a tudományos kutatásaik bemutatására vallási közegben. A konferencia célja, hogy a különböző szakterületekről érkezett előadók bemutassák korábbi vagy aktuális kutatási témájukat.

A konferencia mindenki számára nyitott, a részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött. A regisztrációkat és az előadók jelentkezését a szentlaszlokollegium@gmail.com e-mail címre várjuk 2019. április 08-ig. Az előadókat megkérjük, hogy az üzenetben jelöljék meg az előadó nevét és az előadásuk címét, illetve kérjük a kutatás absztraktját mellékletben csatolni.

Az előadók számára hasznos információk:

  • az előadások bármilyen tudományos témában készülhetnek
  • minden előadónak 15 perc áll rendelkezésére, hogy ismertesse kutatását
  • minden előadónak készítenie kell egy maximum fél oldalas absztraktot (Times New Roman betűtípus, 1,5 sorköz, 2,5 margó, sorkizárt) a téma címe, szerzője, intézet és tanszék megjelölésével
  • a beérkezett absztraktokból egy online absztrakt kötetet, illetve a kollégiumi évközi szakmai előadásokkal együtt egy tudományos évkönyvet adunk ki
  • a konferenciára való jelentkezés határideje: 2019. április 08.
  • az absztraktok beküldésének határideje: 2019. április 08.
  • minden előadót egy oklevéllel jutalmazunk
  • a konferencia részletes programja a regisztráció után kiküldésre kerül minden résztvevőnek

Minden résztvevőt várunk szeretettel az előadások közötti kávé szünetekre, valamint az ebédidőben tartandó állófogadásra.

A konferencia fővédnöke: Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke

A konferencia védnöke: Bódor Edit, A Főnix Rendezvényszervező ügyvezetője

A konferencia főszervezője: Törő András püspöki titkár, a szakkollégium igazgatója

A felhívás itt letölthető: Fides et ratio – felhívás