Hogyan kapcsolódj be az adventi készületbe?

Hogyan tudsz bekapcsolódni az egyetemi lelkészség adventi készületébe?

Idén is készítettünk egy adventi füzetet, amelyben naponta hozunk elétek útravalókat. Mire hívunk benneteket ebben a füzetben?

Mi, emberek sokféleképpen gondolkodunk. gyakran előfordul, hogy ugyanarról a dologról beszélünk, de az mégis mást és mást jelent mindenki számára. Ebben az adventi időszakban arra hívunk meg, hogy egy olyan dologról elmélkedjünk, amely alapjaiban határozza meg azt, hogyan éljük a mindennapjainkat: a kereszténységről. Lehet, hogy tisztában vagyunk a kereszténység fogalmával, de a személyes érzéseink és gondolataink, az egyéni gyakorlataink és élményeink már nem a papírforma szerint alakulnak. Bízunk benne, hogy az elkövetkezendő napok adventi gondolatai segítenek abban, hogy rádöbbenjünk a kereszténység megannyi csodájára, és ezeken keresztül eljussunk a lényeghez: Krisztushoz. Mindeközben pedig felismerjük, hogy miben kell fejlődnünk és növekednünk. Miért tartjuk fontosnak, hogy éppen most, 2022 adventjén foglalkozzunk ezzel a témával? Mindnyájan látjuk, hogy a világban számos megpróbáltatással és elkeserítő jelenséggel állunk szemben, amelyek a keresztény értékeket is képesek eltorzítani, szükségtelennek beállítani. Oda kell figyelnünk, hogy Ezek a helyzetek ne a szörnyülködésre sarkalljanak, hanem a minél erősebb tanúságtételre Krisztus mellett.

A napi üzeneteinket a Facebook oldalunkon találjátok, vagy kiadványunkat IDE kattintva letölthetitek. Amennyiben szeretnének magatokhoz venni a füzetet, akkor keressetek bennünket a Megtestesülés Plébánia szentmiséin, ahol elérhetőek nyomtatott formában is.

A napi útravalók mellett, várunk benneteket minden szerdán a Megtestesülés Plébániára a hajnali szentmisére, reggel 6 órára. Az adventi időszak minden szerdáján ifjúsági rorate szentmisét tartunk, ahol a Debreceni Szent László Katolikus Szakkollégium diákjai vezetik a zenei szolgálatot.

A szerdai rorate misék mellett, továbbra is várunk minden vasárnap 19:30-kor a Megtestesülés Plébánián, az egyetemi lelkészség szentmiséire.  Áldott adventi készületet kívánunk!