III. Fides et Ratio – Hit és Értelem konferencia

A Debreceni Szent László Katolikus Szakkollégium idén harmadik alkalommal szervezi meg a Fides et Ratio – Hit és Értelem multidiszciplináris konferenciáját, melynek célja a közös felismerés, hogy mindnyájan a tudományos élet színterén élünk és mozgunk, és ugyanennek a valóságnak a részese hitünk is. A tudomány és a hit egy olyan kölcsönös viszonyban állnak egymással, amely megadja a lehetőséget arra, hogy egymásból táplálkozzon a két terület, a közös valóság.

A konferencia helyszíne és időpontja:

2022. május 06. 10:00

Szent László Katolikus Szakkollégium (4028 Debrecen, Simonyi u. 38.)

A konferencián különböző szakterületekről érkező előadók aktuális kutatási témái kerülnek bemutatásra. A délelőtt folyamán plenáris előadások keretében vendégeink lesznek:

  • Dr. Becsky-Nagy Patrícia, egyetemi docens, Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar
  • Ft. Dr. Bodor Attila, teológiai tanár, Göttingeni Georg-August Egyetem, Teológia Kar
  • Bognár István, képviseleti vezető, Mathias Corvinus Collegium

A délután folyamán a Debreceni Egyetem hallgatóinak előadásaira kerül sor, melyre az alábbiak szerint várjuk jelentkezését:
– az előadások bármilyen tudományos témában készülhetnek
– előadónak jelentkezhet a Debreceni Egyetem bármely szakos hallgatója, oktatója, kutatója
– minden előadónak 10-15 percben kell ismertetnie kutatását
– minden előadónak készítenie kell egy absztraktot, melynek maximális terjedelme 2500 karakter szóközökkel (Times New Roman betűtípus, 1,5 sorköz, 2,5 margó, sorkizárt) a téma címe, szerzője, intézet és tanszék megjelölésével (több szerző esetén az intézetet, tanszéket felső indexben számozással jelölve)
az absztraktok beküldésének határideje: 2022. április 29.
– az absztraktokat a szentlaszlokollegium@gmail.com címre várjuk
– a beérkezett absztraktokból egy online absztrakt kötetet, illetve a kollégiumi évközi szakmai előadásokkal együtt egy tudományos évkönyvet adunk ki
– a konferencia részletes programja a regisztráció után kiküldésre kerül minden résztvevőnek

A konferenciára továbbá várunk minden érdeklődőt, akik örömmel hallgatják meg a szakmai előadásokat. A részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, amelynek határideje: 2022. május 1. A regisztrációkat a szentlaszlokollegium@gmail.com e-mail címre várjuk. A konferencián ebédet biztosítunk.

Bátorítunk minden egyetemi hallgatót, hogy közösen építsünk hidat a tudomány és a hit között, és felismerjük, hogy azok együttes gyakorlásával és megélésével lehetünk eredményesek abban a világban!

A konferencia szervezői és védnökei:

  • Palánki Ferenc megyéspüspök, Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye
  • Dr. Harsányi Endre rektorhelyettes, Debreceni Egyetem
  • Dr. Törő András szakkollégiumi igazgató, római katolikus egyetemi lelkész