Mire hívunk nagyböjtben?

Nem a lelkiismeretünk a kapu Istenhez, hanem a lelkünk és a jelenlétünk. Ennek a felismerésében és a lelkünkkel való tudatos foglalkozásban szeretnénk segíteni benneteket a nagyböjti időszakban, amelyben Isten arra hív bennünket, hogy figyeljünk önmagunkra, keresztjeinkre és lehetőségeinkre, amelyek által Ő be akar lépni az életünkbe. A böjti időszak segít megkülönböztetni igényeinket, vágyainkat, felfedezni valódi feladatainkat, rátekinteni a sikerekre és a nehézségekre, kilépni a komfort- és kudarcmentes zónánkból, hogy tovább fejlődjünk és tapasztaljuk az élet ízét.

Mennyi olyan ajándék van az életünkben, amelyeket teljesen természetesnek veszünk? Nyilvánvaló, hogy élünk. Nyilvánvaló, hogy itt élünk. Kézenfekvő az is, hogy ilyen körülményekkel rendelkezünk. Ezért arra is hívunk benneteket, hogy nyissuk ki a szemünket, csodálkozzunk rá életünk ajándékaira, és a jó cselekedeteken keresztül mozduljunk ki a kényelemből, figyeljünk az önismeretre és az Isten-kapcsolat mélyebb megélésére!

Nagyböjti vezérfonal c. kiadványunkban a böjti időszak negyven napjára hozunk nektek olyan útravalókat, cselekedeteket, és szentírási részeket, amelyek a hétköznapjaitok vezérfonalául szolgálhatnak. Életvezetésetekben a Szentatya fiatalokhoz intézett gondolatait hozzuk elétek a Christus vivit, azaz Krisztus él c. apostoli buzdításból, illetve olyan napi cselekedetekre bátorítunk benneteket, amelyekkel be tudjátok emelni a mindennapjaitokba a krisztusi magatartást. A nagyböjti vasárnapokon Törő András atya, egyházmegyénk ifjúságért felelős referensének útravalóit olvashatjátok, aki arra sarkall bennünket, hogy a hétköznapokban újra és újra megéljük Krisztus élő valóságát, illetve felfedezzük Isten jelenlétét és kegyelmét abban a dinamikusan fejlődő „itt és most”-ban, amelyben élünk.

A kiadvány teljes szövege elérhető és letölthető ezen a honlapon, a Nagyböjti vezérfonal c. fül Letölthető kiadvány c. menüpontjában. Szeretettel fogadjátok!

Áldott nagyböjti készületet kívánunk!