Számodra kicsoda Jézus?

Az elmúlt vasárnapokon arról elmélkedtünk, hogy Krisztus milyen szerepet tölt be az életünkben. Erről beszélt nekünk Kálmán József atya, illetve Törő András atya. Hallgassatok bele az elmélkedéseikbe!

Madarat tolláról, embert barátjáról. Te a barátodnak tekinted Jézust? Hányadán állsz vele? Ki tudod mondani, amit Szent Pál: „Higgyétek el, hogy Jézus az én barátom, és neki köszönhetem, hogy megváltoztam!”? Te fel mered-e vállalni ezt a barátságot? Vagy magánügyként kezeled a személyes hitéleted? Hiszel, de a magad módján? Vajon nem kellene-e inkább mindenkinek tanúságot tenni arról, hogy a Jézussal való barátság csodát tesz?

A Krisztussal való kapcsolatunk sorsdöntő. De milyen ez a kapcsolat? Élő és dinamikus? Vagy csupán muzeális? Baráti vagy formális? Ha Krisztust a barátodnak tekinted, akkor most vizsgáld meg, valóban így van-e! Egy barátság akkor működik jól, ha van benne élet. A te Krisztussal való kapcsolatodban van-e élet? Ki tudod-e neki teríteni a valóságodat? Elmondani azt, amit talán senkinek sem mersz?