Találkozásaink a 2022/23-as tavaszi félévben

A Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség a 2022/23-as tanév tavaszi félévében is örömmel hívja az egyetemistákat és fiatal felnőtteket találkozásokra, beszélgetésekre. Mikor, hol és mivel várunk benneteket?

LELKÉSZSÉGI SZABADEGYETEM: október és november hónapban minden szerdán 19 órakor tartjuk alkalmainkat, melyek témája: Találkozás a kereszténységgel. Kiket hívunk ezekre alkalmakra? Várunk minden gyakorló keresztény, illetve útkereső fiatalt, akik többet szeretnének tudni a kereszténységről. Hisszük, hogy függetlenül attól, hogy a hitélet mely lépcsőjén áll valaki, vannak benne megválaszolatlan kérdések vagy hiányos ismeretek. Hívunk továbbá minden olyan érdeklődőt, aki a keresztelkedés, elsőáldozás vagy bérmálkozás előtt áll, és szeretné elkezdeni az erre való készületet.

FIATAL FELNŐTTEK TALÁLKOZÁSA: minden hónap 1. és 3. vasárnapján 18 órától várjuk azokat a fiatal felnőtteket, akik fél lábbal még az egyetemen vagy már a munka, a családalapítás világában járnak. Ezeken az alkalmakon olyan hétköznapi témákat érintünk, amelyek segítenek és kísérnek bennünket a felelős felnőtté válásban.

SZENTMISE: az egyetemi lelkészség minden vasárnap 19:30-tól mutat be szentmisét, amelyre minden korosztályt örömmel hívunk. A szentmisék alkalmak arra, hogy találkozzunk egymással, önmagunkkal és Istennel, és ebből a találkozásból erőt merítve tudjunk tovább haladni a mindennapok kihívásaiban.

A programjainknak a debreceni Megtestesülés Plébánia (4032 Debrecen, Borbíró tér 9.) ad otthont.